Werkwijze

Schadetaxatie Demontage / Plaatwerken Voorbewerken / Spuiten Montage

Schadetaxatie

Na de schademelding volgt de schadetaxatie. De schade wordt getaxeerd en er worden foto’s gemaakt. Wij verzorgen, nadat uw auto bij ons is ingeleverd, het expertiserapport (Audatex). Voor het maken van de Audatex normcalculaties beschikken wij over de benodigde programmatuur.

De Audatex calculatiemethodiek is een belangrijke schakel in het proces van schadeafhandeling tussen de schadehersteller en verzekeraars; snel en gedetailleerd stellen we de omvang van uw voertuigschade vast. Afhankelijk van de schade nemen wij contact op met een schade-expert.

Na akkoord gaan wij voor u aan de slag. Inlevering auto/vervangend vervoer: U bepaalt wanneer u uw auto inlevert; desgewenst regelen wij vervangend vervoer.

Demontage / Plaatwerken

Wij beginnen met het demonteren van de beschadigde onderdelen; eventuele nieuwe onderdelen worden besteld.

Bij het plaatwerken worden nieuwe onderdelen bewerkt en de beschadigde onderdelen hersteld. De carrosserie wordt gericht, vervormingen in het plaatwerk worden uitgedeukt.

Een specialistisch werk dat om vakmanschap en de juiste apparatuur vraagt.

Voorbewerken / Spuiten

Tijdens de voorbewerking schuren we het uitgedeukte plaatwerk voordat het opnieuw wordt gespoten. Alle oneffenheden worden geplamuurd en strak gemaakt. Daarna wordt de grondlak aangebracht. Voordat we de auto afplakken zorgen we eerst voor een optimale stofpreventie door middel van uitblazen en ontvetten.

Daarna gaat de auto/onderdelen naar onze moderne spuitcabine. Inmiddels hebben we de juiste lakkleur aangemaakt in onze verfmengruimte. Wij gebruiken kwalitatief hoogstaande lakken van Glasurit. Deze lakken zijn op waterbasis, hetgeen minder schadelijk is voor het milieu

De spuitcabine beschikt over een afzuiginstallatie zodat alle spuitnevels weggezogen en gefilterd worden. De juiste laklagen worden nu aangebracht. Na het aanbrengen hiervan wordt de spuitcabine zo’n 35 minuten op 60C flink verwarmd.

Als de lak droog is, controleren we de kleur, de vloeiing en de lakstand. Is het resultaat goed, dan kunnen we de auto gaan afmonteren. Tijdens het spuiten draagt de autospuiter speciale kleding en hoofdbescherming.

Montage

Uw auto is gespoten en alle carrosserieonderdelen worden nu weer vakkundig gemonteerd. Dit betekent: alles zorgvuldig afpassen, in elkaar schroeven en controle van alle belangrijke onderdelen die in verband met de schade zijn vervangen.

Tevens wordt de verlichting gecontroleerd. Alle stappen zijn doorlopen en uw auto is klaar voor een proefrit. Tijdens de proefrit stellen we vast dat alles weer op goed op zijn plek zit en naar behoren functioneert.

Tenslotte bieden wij u een stukje service en maken wij uw auto van binnen en van buiten schoon.

Uw auto is klaar om door u te worden opgehaald en weer veilig de weg op te gaan!

Wat te doen bij schade

Autoschade komt meestal onverwacht en altijd ongelegen.
Er dient niet alleen een schade te worden gerepareerd, maar er moet ook nog van alles worden geregeld
Lees Meer

Nieuwe kleurenscanner.

Hiermee kunnen we op eenvoudige wijze de precieze kleur meten.
Garantie voor een optimaal resultaat.

M & L Autoschade.

Tel: 0341 - 26 14 41
Tel: 0341 - 26 67 91
Email:

Voetbalteam senioren VV Nunspeet.

Marc sponsort kleding voetbalteam senioren VV Nunspeet.